Vill du hålla ditt hår friskt och vackert?

Ett antal onlineföretag erbjuder nu en hel del olika leveransalternativ. En av de populäraste är nu att få det levererat till ett utlämningsställe och sedan är det bara att titta förbi för de nyinköpta produkterna när det passar in i din kalender. Lösningen är superpraktisk, liksom den billigaste leveransformen.

Ett stort antal onlineföretag erbjuder leverans nästa arbetsdag för de flesta produkter, vilket ändå kräver att beställningar görs tidigare än en bestämd tidpunkt, så att de har möjlighet att få produkten klar innan kl. lagerarbetare går hem.

Vissa onlineåterförsäljare erbjuder gratis frakt, men ofta kräver detta att du handlar för ett visst belopp. Annars måste du ta tag i det mest prisvärda alternativet för leverans, vilket i många fall – oavsett om du är i närheten av Horsens, Skive eller Tønder – blir att låta fraktbolaget leverera beställningen till en paketbutik.

Många nätbutiker erbjuder gratis leverans

Det är nu ovanligt lätt för konsumenter att hitta de bästa priserna i olika nätbutiker och för det har många nätbutiker pressats att sänka detaljhandelspriserna avsevärt för många av deras varor – för flickor och pojkar, såväl som för män och kvinnor – och ibland till och med erbjuda gratis frakt.

Dock kan det då och då vara fördelaktigt att titta på flera internetföretag efter rabatter innan du beställer, så att du är säker på att få det billigaste priset.

Ändå bör man inte förbise att om en e-handlare erbjuder det bästa inom testvaror till ett försäljningspris som är kolossalt bra, så är detta mest en farosignal för en falsk e-butik. Att handla med kort är däremot en del av en förordning, som garanterar dig mot bedrägliga internetföretag.

Vi slår i allmänhet ett slag för betalningar med kort eller betalningar med mobiltelefonen. Som ett alternativ kan du använda en avbetalningsplan från t ex ViaBill om du föredrar att betala kostnaderna över en längre tid.

Ta reda på om internetwebbshopen är medlem i e-märkningsprogrammet

Innan folk handlar från en butik på nätet bör de verkligen sätta sig in i innehållet i företagets villkor, men det är definitivt inte superintressant.

En enklare lösning kan kanske vara att kontrollera om webbutiken är medlem i e-märkningssystemet, eftersom det typiskt sett är ett tecken på att e-handlaren accepterar de fastställda reglerna, förutom att e-företaget inspekteras ofta av experter som har insyn i gällande lagar. Detta ger dig möjlighet till assistans om du utsätts för problem till följd av ditt köp.

Vidare föreslår vi att köparen är medveten om de senaste reglerna som påverkar transaktionen, till exempel vilken bytespolicy internetwebbshopen utlovar. På grund av detta är det lika relevant att du permanent sparar din fakturamail, så att du när som helst kan dokumentera ditt köp, oavsett om du letar efter varor till en tjej eller en kille.

Titta närmare på om internetverksamheten är en e-märkt medlem

Trustpilot producerar ganska stabila genvägar för att sålla bland ett stort antal andra kunders omnämnanden och av den anledningen är det berömvärt att du söker i nätbutikens recensioner innan du köper.

Facebook ger dig också ganska pålitliga genvägar för att få ett intryck av webbshopens kundfokus. Här ser vi många e-affärer där det är möjligt att ge ett omnämnande av företagets tjänst, vilket också ska användas för att bedöma hur nöjda kunderna är.

Webbplatsen finansieras av annonsintäkter. Vi har regelbundna samarbeten med ganska många webbshopar eftersom vi presenterar företagens produkter, och tar emot en avgift om någon av våra besökare gör ett köp.

Kunskapen om produkter och e-butiker uppdateras hela tiden, men vi kan tyvärr inte garantera mot justeringar som kan ha gjorts efter den senaste uppdateringen av använd data.